Olla San Antonio, Texas - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mandy Keeman - WaarBenJij.nu Olla San Antonio, Texas - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Mandy Keeman - WaarBenJij.nu

Olla San Antonio, Texas

Door: Keetje

Blijf op de hoogte en volg Mandy

21 Mei 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Dinsdag 20 mei:

Gisteren zijn we aangekomen in San Antonio, Texas. Het is nu echt warm: 42 graden. Lekker de airco in de camper aan en het tempo vertragen.
Gisteren hebben we de hele middag lekker lui bij het zwembad doorgebracht.

Vandaag zijn we met de stadsbus, die stopt voor de ingang van de camping, naar downtown San Antonio geweest. Kost per persoon: € 0,63 en is ongeveer 20 minuten rijden naar het centrum.
Wat een gezellige stad met veel Mexicaanse invloeden.

We lopen naar Market Square en kopen daar een mooi Mexicaans masker van keramiek. Ook nog wat leuke cadeautjes voor de thuisblijvers een een omslagdoek voor de schoudertjes. De zon brandt als de hel. Je moet echt in de schaduw blijven anders leg je het af. Gelukkig hebben ze binnen overal airco. We drinken lekker koffie met 'Dutch' appel-kruimel taart.
Daarna komen we langs het Spanish Governor's Palace. Ff naar binnen en in de Spaanse patio maken we leuke foto's.
Ook gaan we nog even een oud Mexicaans kerkje in en steken er wat kaarsjes aan.

Tussen de middag komen we bij de beroemde riverwalk en gaan we naar beneden. Het lijkt wel een beetje op Utrecht met al zijn gezellige grachten en terrasjes. Overal hoor je Mexicaanse orkestjes spelen en de sfeer zit er meteen goed in. Het eerste terras ploffen we neer in de schaduw. Dit keer houden we het bij ice-tea en verse orangejus. Daarna maken we een boottochtje over de rivier. Overal langs het water zijn er winkeltjes, restaurantjes en barretjes.
De boottocht is erg leuk en erg warm!!! De temperatuur blijft nog steeds stijgen.
Voor de Vinkjes Jacky en Marian: de pindabar hebben we gevonden hoor, maar welke van de 40 bedoelden jullie???

Als we honger krijgen pakken we een origineels Mexicaans restaurantje. Lekker onder een parasolletje aan het water. We bestellen iets maar het blijft een surprise wat we zullen krijgen. Als de ober onze lunch komt serveren wordt het lachen geblazen. Het is een soort taco met kip en biefstukjes met spicy rijst en een sausje. Volgens Twan lijkt de saus op koeievlaai...... Dat had ie nou niet moeten zeggen mmmmmm.
Daarna ook nog even naar de Alamo gelopen. Dit is the most famous spot in Texas, waar David Crockett gevochten heeft en gevallen is in de oorlog. We blijven er even op bankje in de tuin zitten.
Bij de camping aangekomen duiken we direct het zwembad in. Heerlijk!

Morgen all the way up to New Mexico. We willen in de buurt van Carlsbad overnachten bij het Caverns National park. Hier zijn hele mooie grotten te zien en een grote vleermuiskolonie. Nou weet ik niet of ik daar zo dol op ben....

Adios xxxx
Senor e Senora Keeman

• 21 Mei 2008 - 07:33

Theo En Wilma:

Hey Twannie,
    Dat ziet er goed uit die Taco met die koeievlaai, en was het ook lekker ??
    Wat fijn hebben jullie het zeg, ik zie het al helemaal voor me, gullie daar met die mexicaanse orkestjes,op die terasjes heeeeeerlijk, Geniet er maar lekker van!!

Ooh Mandy ik ben toch echt wel benieuwd naar jullie verslag morgen met die vleermuizen......hahahaha da zie ik ook al voor me en hoor jou trouwens ook al...

Nou de groetjes uit gestel en tot mergen x

ps. bedankt nog voor jullie berichtje kei leuk !!

• 22 Mei 2008 - 06:04

De Thoontjes:

Hoi Keemannen
    Weer mooie fotos hoor.
    Wat een temperaturen (zweten,zweten,zweten).
    Nou hier begint het langszamerhand ook weer wat lekkerder te worden.
    Jan had op de markt in Brouwhuis niet zo veel verkocht maar heeft de gehele week al in de schuur door gebracht want de een naar de ander belde voor een plantetafel.(leuk he)
    Heel veel groetjes hier van ons.

• 23 Mei 2008 - 05:22

René:

Hoi hoi is ie weer.42 gr das niet meer normaal joh.Das de hele dag met z'n sombrero of zo iets rond lopen hé.Ik ben kok,maar ken geen saus wat lijkt op koeienvla,ook saté niet.Dus ik denk dat het echt was hahahahahahahahaha.

Nou ik blijf jullie lezen hoor.

Groetjesssss René dikke X en hi5